Vinogadništvo

Vinogradništvo in vinarstvo je najbolj razširjena kmetijska in gospodarska panoga vzhodnih Haloz. Naša kmetija pa zaseda najbolj vzhodni hrib Haloškega gričevja. Ta hrib je dom naše družine že pet generacij. Skozi vsa ta leta domujemo na idiličnem griču v vzhodnih Halozah, kjer obdelujemo ene izmed najboljših vinorodnih leg. Naši vinogradi obsegajo dobrih 14 ha površin zasajenih z Renskim Rizlingom, Laškim rizlingom, Cahardonnayem, Sauvignonom, Šiponom, Sivim pinotom, Belim pinotom, Rizvancem, Rumenim muškatom in Muškat ottonnelom. Kot je razvidno iz sortimenta pridelujemo le bela vina, v katerih želimo ujeti bogate okuse grozdja, ki dozori na naših trtah.

Ker pa vino ni rado samo, smo pred 35 leti tudi prvič odprli vrata naše hiše vsem, ki uživajo v pristni Haloški kulinariki. Naš turizem tako ponuja prostor velikim in manjšim zaključenim družbam, na voljo je tudi nekaj sodobno opremljenih sob s čudovitim razgledom na vinograde. V naši kuhinji skušamo zajeti vse tiste pristne Haloške okuse in jih z vso domačnostjo postreči našim gostom na mizo. Zavedamo se pomembnosti lokalne skupnosti in si zato prizadevamo, da so vse surovine uporabljene v naši iz lokalnega domačega okolja. Z namenom, da ponudimo le najboljše pa svojim gostom imamo tudi lastno prirejo mesa. Tako je v našem hlevu vedno nekaj prašičev in goveja živina, ki pa se v letnem času prosto pase na osojni strani hriba pod vinogradi.

Vinska ponudba

Utrinki iz našega podeželja

Družbeni mediji

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.
Vredu